top of page

za 23 mrt

|

Achterkant station Zottegem

Daguitstap 2024: VOLZET!

Na minder dan 24 u helaas VOLZET!!

Daguitstap 2024: VOLZET!
Daguitstap 2024: VOLZET!

Tijd en locatie

23 mrt 2024, 08:45 – 18:30

Achterkant station Zottegem, Broeder Mareslaan, 9620 Zottegem, België

Over het evenement

Beste bierliefhebbers,

Onze volgende daguitstap staat voor de deur en het zou best weer eens voor de rappe kunnen worden 😉. We vertrekken naar goede gewoonte vanuit het station van Zottegem en we kunnen niet genoeg benadrukken dat het openbaar vervoer altijd de beste optie is als je naar één van onze bieractiviteiten komt. Van daar uit vertrekt onze bus zuidwaarts om een eerste halte te houden net over de taalgrens. Het brouwersverhaal van de familie Lefebvre begon in 1876 en gaat nu al 6 generaties mee. De brouwer van iconen als Hopus of Barbãr en waarvan het beugelflesje deel is gaan uitmaken van de identiteit, is doorgaans niet te bezoeken.

Voor BLES willen ze wel eens nagaan hoe ze dat tot een goed eind kunnen brengen. Dat er genoeg te vertellen is, staat vast en met de kwaliteit van hun brouwsels zien we ons verzekerd van een positieve afloop. Degustatie en lunch zullen we in een nabijgelegen taverne nuttigen.

We zakken nog wat verder af in het Waals Gewest om bij een andere iconische familiebrouwerij te belanden: Saint Feuillien. De familie Friart mocht vorig jaar de 150ste verjaardag van de brouwerij vieren. Wij duiken mee in die geschiedenis, maar nemen tevens ook een kijkje op de nieuwe productiesite die hen moet voorbereiden op minstens nog eens 150 jaren brouwplezier.

Een boeiende en vooral gezellige dag waarop iedereen welkom is, maar tijdig inschrijven is wel de boodschap. Als de bus vol zit, dan zit die nu eenmaal vol.

Praktisch:

Afspraak op zaterdag 23 maart om 8u45 achterkant station Zottegem.

De bus vertrekt ten laatste om 9u00. We zijn terug in Zottegem om 18u30.

Leden betalen €55 (Niet-leden €65). Daarin zijn inbegrepen: de brouwerijbezoeken en degustaties, lunchmenu, de bus.

Inschrijven: zo snel mogelijk via inschrijven@bles.be

OP = OP

Deel dit evenement

bottom of page