top of page
Afschuimer%20affiche_edited.jpg

AFSCHUIMER

2020

De jaarlijkse bierhappening kan dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Op deze bierhappening stellen we steeds het nieuwe Blesbier voor. Dit bier is er wel !

Het bier

Als we in deze coronatijden toch in ons kot moeten blijven, kunnen we evengoed genieten van een lekker glas bier. De donkere wintermaanden nodigen ons uit om te proeven van dit donker winterbier. Het is een zacht bier maar bevat toch 9 % vol. alc. Het is een aangenaam bier, kruidig en vol van smaak, met een licht bittere afdronk. Een warm bier dat velen kan bekoren.

De Naam

Onze penningmeester Eric Schietecatte, staat reeds ruim 25 jaar ten dienste van onze vereniging. Wanneer je in een puzzelwoordenboek ‘penningmeester’ opzoekt kom je uit bij Afschuimer, een mooie link naar bier. Met een afschuimer kan je het overtollige schuim van een vers getapt bier netjes verwijderen. Je kan ook cafés afschuimen…

Oplage

Mits de Bierhappening niet kan doorgaan, zagen we ons genoodzaakt om een kleiner volume te brouwen. Het lukte om in brouwerij De Graal 300 liter te brouwen. Een kleine voorraad die zienderogen slinkt. Laat dus zeker niet na om deze Afschuimer te proeven als je daartoe de kans krijgt.

Geniet dus op een veilige manier van dit nieuwe Blesbier. Je kan het bekomen bij de Hoevebrouwers en bij de meeste sponsors.

bottom of page