slideshow 1

You are here

Mijn Bier Extra

MijnBierExtraHet is als een club zonder trainer, een land zonder regering, een tuin zonder gras, een café zonder bier. Ik heb het dan over de Zottegemse BierHappening zonder een nieuw BLES-bier. Als vanzelfsprekend horen ze bij elkaar als een onafscheidelijk duo.

 Het moet gezegd zijn: het BLES-bier 2010 was een overweldigend succes! Dat het bier al na de eerste slok kon rekenen op de heldenstatus bij de ware ‘hopheads’, was op zich niet zo verwonderlijk. Het was daarentegen al een stuk minder evident dat ook de bierleek een dergelijk glas vloeibare hop zonder verpinken toch soldaat kon maken.

De talloze positieve reacties waarop MIJN BIER sinds de vorige BierHappening werd getrakteerd, hebben ons ertoe bewogen dit jaar opnieuw hetzelfde pad te bewandelen. In plaats van het roer weer volledig om te gooien en onze welgevulde toverhoed met de meest exotische smaakprofielen boven te halen, hebben we het eerder als een uitdaging ervaren om het recept verder te verfijnen.

Zonder te raken aan het uitgesproken hoppig karakter en de eigenzinnige bitterheid van MIJN BIER, hebben we toch een poging gewaagd om voor MIJN BIER Extra de zogenaamde drinkbaarheid te verhogen, anders gezegd het bier toegankelijker te maken. Vooreerst werd het kristalmout wat zuiniger gedoseerd, waardoor het bier als vanzelf wat lichtvoetiger is geworden, hoewel het totale alcoholpercentage dan weer werd verhoogd van 6.5 naar 7.0 vol%. Daarnaast zal tevens een zinnenstrelend vleugje koriander het smaakpalet wat afronden, maar bovenal geven de Amerikaanse hoppen met hun karakteristieke citrustoetsen het bier een extra verfrissende ondertoon.

Het trotse BLES-bestuur nodigt u allen uit op de babyborrel van deze jongste spruit in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers op zaterdag 8 oktober.

Mijn Bier Extra:

   • Vol% alcohol: 7.0
   • Bitterheid: 45 EBU
   • Ingrediënten: water, pils- en kristalmout, hop (Tomahawk, Hallertau Hersbrücker en Amarillo), gist en koriander
   • Flessen:
    • 33 cl
    • 75 cl 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer