slideshow 1

You are here

Mijn Bier @ annum

‘Annum’ betekent ‘jaarlijks’ in het Latijn. En zoals elk jaar schenkt Bles op de Bierhappening en in de Zottegemse cafés weer een uniek en eenmalig bier. Een jaarlijkse traditie waarbij we een bier willen creëren die zowel de leken als kenners kan bekoren, en waarbij we grenzen durven verleggen.

Deze keer verlegden we die grens tot in de Amerikaanse staat Washington in het Noord-Westen van de Verenigde Staten. Gelegen naast het Casacadegebergte vind je er de vruchtbare Yakima vallei. Dit gebied is de bakermat van vele van populaire Amerikaanse hoppen, die met hun toetsen van citrus en exotisch fruit ook hun weg hebben gevonden naar steeds meer Belgische brouwerijen. Het droge klimaat gecombineerd met de irrigatiemogelijkheden van de Yakimarivier zorgen ervoor dat deze vallei meer dan drie vierden van alle Amerikaanse hop produceert.

Met de naam Mijn Bier @Annum verwijzen we naar de Ahtanumhop die we op het einde van het kookproces aan het bier toevoegden. De naam verwijst naar de plaats Ahtanum, gelegen nabij de Yakima vallei, waar in 1869 de eerste hopboerderij werd gevestigd door hoppionier Charles Carpentier.

Ahtanum is iets minder bitter dan veel van zijn Amerikaanse broertjes en zo blijft het bier mooi in balans. De hop kenmerkt zich door een frisfruitige citrustoets in smaak en aroma. Je ontdekt zelfs een hint van pompelmoes.

Met Mijn Bier creëerden we een bier met pit, maar eentje die ook vlot doordrinkbaar is. Kortom een bier waarbij elke Zottegemnaar gerust van kan zeggen, schenk me nog eens Mijn Bier uit.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer