slideshow 1

You are here

Jubbles

Feestbier

Naar jaarlijkse gewoonte werd ter gelegenheid van de Bierhappening weer een speciaal BLES-bier gebrouwen. Voor ons zilveren jubileum mocht het een iets straffer bier worden dat zowel de gewone bierliefhebber zou weten te plezieren als de geek toch wat kon boeien. We kozen voor een moderne interpretatie van een oer klassieker met wat extra pit.

Het etiket

Het etiket is eenvoudig maar toch feestelijk, waarbij alles verwijst naar het 25-jarig bestaan van de vereniging. Het ontwerp is van de hand van een Zottegemse kunstenaar Noël Van Den Brulle. Om de naam van het bier correct uit te spreken is er een verwijzing naar het Engelse woord bubbles. No bubbles but Jubbles. De bubbels zie je ook opstijgen in de zilveren paal. BLES staat in het bierlandschap ook als een paal boven…  bier.

Ook de kroonkurk werd bewust gekozen … 25 jaar is tenslotte een zilveren jubileum.

Het bier

JubBLES is een stevig tarwebier van 8,5% alc. vol. waarin een flinke dosis hop verwerkt zit. We hebben er doelbewust voor gekozen niet te overdrijven met de bitterheid en vooral gebruik gemaakt van de sterke aromatische eigenschappen van de hopvariëteiten. De Simcoe brengt fruitigheid, terwijl de Marynka en Crystal voor een kruidig toetsje zorgen. Het wat hoger alcoholgehalte zorgt voor extra body waardoor de bittere toetsen van het bier onderbouwd zijn met een stevige basis.

  • Uitzicht: Licht blond, met een lichte waas. Romige witte schuimkraag.
  • Aroma: Wat fris kruidige neus, vleugje citrus en enkele gistige aroma’s.
  • Smaak: Zachte aanzet, moutig en fruitig. De bitterheid wordt ingetoomd / gedragen door een volle wat alcoholische basis. Gelaagd en evoluerend in de mond.
  • Nasmaak: Mooi opbouwende bitterheid die vrij lang blijft nazinderen. Redelijk droog waardoor de drang naar de volgende slok er spontaan komt.
  • Foodpairing: Als eetlustopwekker bij den aperitief, Calamares a la romana, Thaise keuken (licht pikante gerechten met kokosmelk en citroengras), witschimmelkaas, citroentaart … m.a.w. van aperitief tot dessert.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer