slideshow 1

You are here

Brouwer op Bezoek

Friday, February 17, 2017 - 20:00

We krijgen een jonge maar daarom niet oninteressante brouwer op bezoek! Thomas Vandelanotte heeft zijn eerste stappen gedaan in een van de meest authentieke bierstijlen. Jaren aan een stuk heeft hij in de ketels van Timmermans zitten roeren om er de lambik te brouwen en verder te laten rijpen volgens de regels van de kunst. Timmermans maakt deel uit van de John Martin groep en het leuke aan werken voor dergelijke groepen is dat er wel vaak opportuniteiten komen opduiken. Zo kreeg Thomas de kans om mee aan de basis te zitten van de opstart van de microbrouwerij in Waterloo en diegene van Bourgogne des Flandres in hartje Brugge. In Brugge, zijn thuisbasis, is hij nu hoofdbrouwer. Daarnaast is Thomas nog erg actief binnen BAB, onze Brugse zustervereniging.

We doorlopen zijn verhaal aan de hand van bieren uit de drie Belgische brouwerijen van John Martin. Mis dus zeker deze voordracht niet, want Thomas wordt binnen de brouwerswereld wel vaker bestempeld als ‘een brouwer van wie je in de toekomst nog veel zult horen spreken’.

 

 

Praktisch:

  • Inschrijven: david@bles.be (0472/27.98.67)
  • Plaats: café Den Engel (voorheen café In ’t Verval, Gentse Steenweg 137 Zottegem) 
  • Prijs: €10 ter plaatse te betalen

Nocturnebezoek aan Brouwerij Contreras

Friday, March 24, 2017 - 19:00

Frederik heeft de voorbije jaren zeker niet stilgezeten in Gavere. Ideaal om nog eens ons hoofd binnen te steken en en te geniet van de Valeirbieren.

Het bezoek begint om 19 uur (Molenstraat 110 Gavere) Wie wil kan carpoolen vanuit Zottegem.

Daguitstap

Saturday, May 27, 2017 - 09:00

Het zal er weer snel zijn, onze jaarlijkse daguitstap! We hopen dan ook dat zaterdag 27 mei al een tijdje bij iedereen in de agenda staat, want het wordt weer een hoogdag.

Voor deze editie hebben we beslist om de stille Kempen wat te gaan opvrolijken. Nu ja, stil zitten ze daar eigenlijk helemaal niet en de brouwerijen blijven er maar bij komen of groeien. Zo hebben ze bij Dochter van de Korenaar nog maar eens een nieuwe brouwzaal neergepoot om te kunnen voldoen aan de steeds stijgende vraag en brouwerij Het Nest heeft er zelfs een volledig nieuwbouw met brouwerij op zitten. Reden genoeg om die richting uit te gaan.

Onze bus vertrekt stipt om 8u30 van de ondertussen vertrouwde plek achter het station van Zottegem. Zo zijn we zeker tegen 11u bij De Dochter van de Korenaar om eens uitgelegd te krijgen waarom die nu toch maar jaar na jaar gaan lopen met de consumententrofee van het Zythos BierFestival. Om ons niet te moeten haasten voorzien we de lunch ook gewoon ter plekke. We hopen dan ook in Extase naar de onze volgende stop te kunnen vertrekken. Oud-Turnout is op amper 30 minuutjes daar vandaan en het is er al een tijdje ‘Bier Troef’. De Zatte Mussen hebben er een volledig nieuw nest gebouwd en zien ons maar al te graag op visite komen. Een stap in het duister, maar ze hebben ons alvast verzekerd er geen al te droge boel van te maken. Het is dan ook naar alle waarschijnlijkheid dat we noodgedwongen weer die bus op zullen moeten om tegen ten laatste 18u weer in Zottegem te zijn.

Gezien we er geen hele caravaan van willen maken, hebben we maar 1 bus besteld. M.a.w. VOL = VOL ! Je laat dus best zo snel mogelijk aan david@bles.be  weten dat je er bij zult zijn.

Voor de bus, beide bezoeken met degustaties en de lunch vragen we aan leden een bijdrage van €40/p. Niet leden zullen €50/p moeten neertellen.

Optionele opstapplaats om 7u30 aan garage van de bus (Doorn 5-7 te Oudenaarde). Parkeren op Industrieterrein en niet aan de garage van Coach Partners.

Interesse? Geef ons dan wel zeker een seintje dat we weten wie waar opstapt!

Fuitbieren

Friday, June 9, 2017 - 20:00

Poepegatjes of Muiletrekkers?

 

Je kunt met fruitbieren letterlijk alle kanten op. Voeg er een hoop chemische brol en aromaten aan toe en het verschil met spekken in vloeibare vorm zal moeilijk te proeven zijn. Werk met echt fruit dat subtiel in het bier verwerkt wordt en je kunt er pareltjes uit halen. Tijdens deze proeverij willen we jullie dus aantonen dat de vooroordelen waarmee ‘fruitbier’ nog af te rekenen heeft niet altijd kloppen. Sommige zijn even zoet als azijn en puur ‘naturel’. We hopen je dus aangenaam te kunnen verrassen, maar beloven ook minstens één portie chemicaliën om het af te leren.

 

Praktisch:

  • 9 juni om 20 uur
  • Plaats: café Den Engel (voorheen café In ’t Verval, Gentse Steenweg 137 Zottegem)
  • Inschrijven: david@bles.be (0472/27.98.67) 
  • Prijs: €10 (ter plaatse te betalen)

National dag van de bierconsument

Saturday, September 9, 2017 - 09:30

Nocturne Keun

Friday, September 22, 2017 - 20:00

Gepassioneerd zal Gert ons vertellen over zijn bieren en ons natuurlijk laten proeven.

Nationale Bierhappening 2017

Saturday, October 14, 2017 - 14:00 to 22:00

 


Op zaterdag 14/10/2016 organiseert Bles zijn 24e bierhappening. Iedereen is er van harte welkom vanaf 14:00 om zich te laten verrassen door allerlei verschillende bieren.


Uur: 14:00 - 22:00

Plaats: Bevegemse Vijvers, Zwembadstraat, Zottegem

View Larger Map

 

Bles-Quiz

Friday, November 10, 2017 - 20:00

Een gevarieerde quiz met bierproefrondes, algemene vragen en biergerelateerde vragen.

Verhouding algemene vragen / biergerelateerde vragen: 80 % / 20 %

U moet zeker geen kenner van bier zijn voor de biervragen op te lossen.

Deze vragen worden gesteld via een biergerelateerde vraag alsook een algemene vraag.

  • Max 4 personen per ploeg
  • 5 euro per persoon
  • Inschrijven: bert@bles.be

Bier & Hapjes

Friday, November 24, 2017 - 19:00

Eind november komt weer in zicht en dan weet een trouwe BLES’er dat hij best de vrijdagen van het einde van de maand niet te vol boekt. Verhinderd zijn voor onze bier en hapjes zou toch doodjammer zijn. Vrijdag 24 november gaan we er dus weer tegenaan. Deze keer geven we het (deels) uit handen. Zottegemse traiteur Casa Florie gaat er voor zorgen dat het weer een avondje smullen wordt. Casa Florie is gespecialiseerd in de Spaanse keuken en verse visproducten, maar heeft nog veel meer in zijn mars. Dat zullen ze die avond bewijzen en BLES zorgt er voor dat je bij elk zorgvuldig gemaakt hapje een al even zorgvuldig geserveerd bier voorgeschoteld krijgt. Mis dit niet!

 

Als lid ben je voor €20 van de partij (niet-leden €25) en moet je van aperitief tot ‘pousse’ niet veel meer doen dan genieten. Plaats van het gebeuren is traditiegetrouw, Den Engel en we verwachten je om 19u. Om praktische redenen is het wel noodzakelijk dat je jouw komst bevestigt via yannick@bles.be en dit uiterlijk tegen dinsdag 21 november. Tot dan?

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer