slideshow 1

You are here

Brouwer op Bezoek

Friday, February 17, 2017 - 20:00

We krijgen een jonge maar daarom niet oninteressante brouwer op bezoek! Thomas Vandelanotte heeft zijn eerste stappen gedaan in een van de meest authentieke bierstijlen. Jaren aan een stuk heeft hij in de ketels van Timmermans zitten roeren om er de lambik te brouwen en verder te laten rijpen volgens de regels van de kunst. Timmermans maakt deel uit van de John Martin groep en het leuke aan werken voor dergelijke groepen is dat er wel vaak opportuniteiten komen opduiken. Zo kreeg Thomas de kans om mee aan de basis te zitten van de opstart van de microbrouwerij in Waterloo en diegene van Bourgogne des Flandres in hartje Brugge. In Brugge, zijn thuisbasis, is hij nu hoofdbrouwer. Daarnaast is Thomas nog erg actief binnen BAB, onze Brugse zustervereniging.

We doorlopen zijn verhaal aan de hand van bieren uit de drie Belgische brouwerijen van John Martin. Mis dus zeker deze voordracht niet, want Thomas wordt binnen de brouwerswereld wel vaker bestempeld als ‘een brouwer van wie je in de toekomst nog veel zult horen spreken’.

 

 

Praktisch:

  • Inschrijven: david@bles.be (0472/27.98.67)
  • Plaats: café Den Engel (voorheen café In ’t Verval, Gentse Steenweg 137 Zottegem) 
  • Prijs: €10 ter plaatse te betalen

Nocturnebezoek aan Brouwerij Contreras

Friday, March 24, 2017 - 19:00

Frederik heeft de voorbije jaren zeker niet stilgezeten in Gavere. Ideaal om nog eens ons hoofd binnen te steken en en te geniet van de Valeirbieren.

Het bezoek begint om 19 uur (Molenstraat 110 Gavere) Wie wil kan carpoolen vanuit Zottegem.

Daguitstap

Saturday, May 27, 2017 - 09:00

Het zal er weer snel zijn, onze jaarlijkse daguitstap! We hopen dan ook dat zaterdag 27 mei al een tijdje bij iedereen in de agenda staat, want het wordt weer een hoogdag J

Voor deze editie hebben we beslist om de stille Kempen wat te gaan opvrolijken. Nu ja, stil zitten ze daar eigenlijk helemaal niet en de brouwerijen blijven er maar bij komen of groeien. Zo hebben ze bij Dochter van de Korenaar nog maar eens een nieuwe brouwzaal neergepoot om te kunnen voldoen aan de steeds stijgende vraag en brouwerij Het Nest heeft er zelfs een volledig nieuwbouw met brouwerij op zitten. Reden genoeg om die richting uit te gaan.

Onze bus vertrekt stipt om 8u30 van de ondertussen vertrouwde plek achter het station van Zottegem. Zo zijn we zeker tegen 11u bij De Dochter van de Korenaar om eens uitgelegd te krijgen waarom die nu toch maar jaar na jaar gaan lopen met de consumententrofee van het Zythos BierFestival. Om ons niet te moeten haasten voorzien we de lunch ook gewoon ter plekke. We hopen dan ook in Extase naar de onze volgende stop te kunnen vertrekken. Oud-Turnout is op amper 30 minuutjes daar vandaan en het is er al een tijdje ‘Bier Troef’. De Zatte Mussen hebben er een volledig nieuw nest gebouwd en zien ons maar al te graag op visite komen. Een stap in het duister, maar ze hebben ons alvast verzekerd er geen al te droge boel van te maken. Het is dan ook naar alle waarschijnlijkheid dat we noodgedwongen weer die bus op zullen moeten om tegen ten laatste 18u weer in Zottegem te zijn.

Gezien we er geen hele caravaan van willen maken, hebben we maar 1 bus besteld. M.a.w. VOL = VOL ! Je laat dus best zo snel mogelijk aan david@bles.be  weten dat je er bij zult zijn.

 

Voor de bus, beide bezoeken met degustaties en de lunch vragen we aan leden een bijdrage van €40/p. Niet leden zullen €50/p moeten neertellen.

Fuitbieren

Friday, June 9, 2017 - 20:00

Poepegatjes of Muiletrekkers?

 

Je kunt met fruitbieren letterlijk alle kanten op. Voeg er een hoop chemische brol en aromaten aan toe en het verschil met spekken in vloeibare vorm zal moeilijk te proeven zijn. Werk met echt fruit dat subtiel in het bier verwerkt wordt en je kunt er pareltjes uit halen. Tijdens deze proeverij willen we jullie dus aantonen dat de vooroordelen waarmee ‘fruitbier’ nog af te rekenen heeft niet altijd kloppen. Sommige zijn even zoet als azijn en puur ‘naturel’. We hopen je dus aangenaam te kunnen verrassen, maar beloven ook minstens één portie chemicaliën om het af te leren.

 

Praktisch:

  • 9 juni om 20 uur
  • Plaats: café Den Engel (voorheen café In ’t Verval, Gentse Steenweg 137 Zottegem)
  • Inschrijven: david@bles.be (0472/27.98.67) 
  • Prijs: €10 (ter plaatse te betalen)

Nocturne Keun

Tuesday, August 22, 2017 - 20:00

National dag van de bierconsument

Saturday, September 9, 2017 - 09:30

Nationale Bierhappening 2017

Saturday, October 14, 2017 - 14:00 to 22:00

 


 

Uur: 14:00 - 22:00

Plaats: Bevegemse Vijvers, Zwembadstraat, Zottegem

View Larger Map

 

Bles-Quiz

Friday, November 10, 2017 - 20:00

Bier & Hapjes

Friday, November 24, 2017 - 20:00

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer