slideshow 1

Blesuurtje 30/04/2014

In Brouwerij Kwibus te Erpe-Mere is er deze maand groot nieuws. Daarom laten wij Danny Hoffelinck aan het woord. Wil je nieuws heet van de naald horen omtrent deze Brouwerij luister dan naar het komende “blesuurtje”.

Tags: 

BLES daguitstap: Malterie du chateau & Brasserie Dubuisson

Dit jaar staat er een mouterij op het programma! Gevolgd door een maaltijd bij en bezoek aan Dubuisson. Vertrek om 8 uur aan Stokerij Van Damme (Issegem 2 Balegem), wat ook onze afsluitend bezoek is.

  • Zaterdag 17 mei 2014 om 08u 
  • Kostprijs: 
    • €35 leden Bles/Zythos, 
    • €50 voor niet leden.
  • Inschrijven via david@bles.be
Tags: 

Blesuurtje 26/03/2014

Bles nodigt u uit voor de volgende uitzending op woensdag 26/3 op Radio Brouwer en Mfm Zottegem. Heruitzending op zaterdag 29/3 tussen 11 en 12 uur op Mfm Zottegem. Eerste zaterdag van de maand tussen 12 en 13 uur Radio star.
Deze maand zetten we in Blesuurtje VZW Bles in de kijker. In de studio hebben verwelkomen we de voorzitter Johan de Vleeschouwer. Johan stelt Bles voor en tevens nemen we de activiteiten van het volledige jaar 2014 door van “de Bierliefhebbers van de Egmonstede”.

Tags: 

Proeven van de Vlaamse Ardennen

We gaan de Bierkaart Vlaamse Ardennen proefondervindelijk screenen en bij elk glas heerlijk gerstenat een stuk kaas en / of charcuterie uit eigen streek zetten.
Tags: 

Internationale vrouwen en bierdag

Van de Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart maakt BLESbestuurslid Sofie Vanrafelghem een Internationale Vrouwen en Bierdag
 

Blesuurtje 26/02/2014

“Blesuurtje” was deze maand te gast op de hoeve van de familie De Sutter “De Vierhoekhoeve” in Gijzenzele (Oosterzele). Ik maakte er kennis met Pieter Taelman. Nog nooit had ik een interview met iemand die met zoveel passie praatte over zijn product kaas. Wil je weten hoe kaas ontstaan is, hoe men kaas maakt en hoe je hem best bewaart luister dan naar het volgende blesuurtje, want kaas en bier horen nu eenmaal bij elkaar.

Tags: 

Blesuurtje 29/01/2014

In België is er waarschijnlijk maar één brouwerij die nog een Mars biertje brouwt en die Brouwerij bezochten we deze maand met Blesuurtje. Brouwerij Contreras, vroeger Brouwerij Latte genoemd, is een Belgische familiale brouwerij opgericht in 1818 door Valère Latte en gelegen in de Oost-Vlaamse gemeente Gavere. Het bedrijf kwam in handen van de familie Contreras toen René Contreras het in 1898 opkocht. De brouwerij wordt tegenwoordig geleid door het echtpaar Frederik De Vrieze en Anne Contreras.

Tags: 

Blesuurtje 25/12/2013

Bles nodigt u uit voor de volgende uitzending op woensdag 25/12 op Radio Brouwer en Mfm Zottegem. Heruitzending op zaterdag 28/12 tussen 11 en 12 uur.
Op dit ogenblik zitten we volop in de eindejaarsfeesten. In deze periode drinkt een bierliefhebber ook graag een glas lekker Belgisch bier. Maar rijden en alcohol gaan echt niet samen. Ik wilde dan ook weten hoe de kroonkurk of de fles zit en trok daarom op interview bij de Politie waar ik een interessant gesprek had met Politie-commissaris Van Steenberge Gunther over de Bob campagne en welke de consequenties zijn bij rijden onder invloed.

Tags: 

Jubileumreceptie 20 jaar BLES

20 jaar BLES moet gevierd worden! Daarom nodigen we jullie uit voor een hapje en een drankje.

Toepasselijk voorzien we 20 bieren.

Want jullie maken BLES tot de bloeiende verenging van bijna 250 leden.

Tags: 

Blesuurtje 30/10/2013

Bles nodigt u uit voor de volgende uitzending op woensdag 30 oktober 2013 op Radio Brouwer en Mfm Zottegem. Heruitzending op zaterdag 2 november tussen 11 en 12 uur.

Thema's
Als je als bierliefhebber op bezoek gaat naar Middelburg, is de eerst vraag natuurlijk : bezit Middelburg een brouwerij? En die is er niet. Maar we vonden wel een alternatief “Braaitapperij De Mug”. We deden dan ook een leuke babbel met Mikkie de uitbaatster van deze Braaitapperij. Echt een aanrader als je eens te gast bent in Middelburg.
De 127 jarige Brouwerij De Ryck met 5 generaties brouwers viel dit jaar terug in de prijzen. Wat, waar en wanneer komen we te weten in het tweede interview met Miek.

Tags: 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer